INSPIRATIE VOOR HET DINER
Kun je wel wat inspiratie gebruiken om gezond en lekker te koken?
Wij delen onze favoriete recepten graag.
Recept van de week: geroerbakte paddenstoelenschotel
Ingrediënten voor 2 personen: 125g zilvervliesrijst 100 g oesterzwammen 100 g kastanjechampignons 100 g taugé 200 g bieflap of runderreepjes (voor vegetarische variant tofureepjes) 200g paksoi 1 rode paprika in reepjes 1 eetlepel olie 1 theelepel sambal (vind je...
Recept van de week: Gehaktschotel
Ingrediënten voor 2 personen: 450g aardappelen of aardappelschijfjes 400g tomaten 150g mager rundergehakt 1 teentje knoflook 2 theelepels Provençaalse kruiden 10 groene of zwarte olijven 3dl groentebouillon (van 1/2 tablet) Bereiden: Warm de oven voor op 200° C. Schil...
Recept van de week: Gevulde paprika’s
Ingrediënten voor 2 personen: 1 gele paprika 1 rode paprika 75 gram zilvervliesrijst 1 eetlepel olijfolie 1 sjalotje 150 gram tartaar 2 trostomaten 1 bosuitje 1 zakje gemengde sla 50g feta kaas 1 komkommer Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snipper de...
Recept van de week: Vegetarische ovenschotel
Ingrediënten voor 2 personen 300g krieltjes zonder schil 1 kleine ui, gesnipperd 1 bakje groenteballetjes 1 blikje tomatenblokjes 1 gele paprika, in stukjes 200g sperziebonen 1 kleine winterwortel, in kleine stukjes gesneden 75g geraspte 30+ kaas 2 grote eetlepels...
Recept van de week: Bloemkoolcurry met wraps
Ingrediënten voor 2 personen 2 meergranenwraps 150g tofu naturel 1 klein bloemkool 1 kleine rode ui 1 eetlepel (milde) currypasta 1 eetlepel kerrie 1 handje rozijnen 2 takjes peterselie 1 eetlepel olie Bereiden Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Tofu...
Recept van de week: Zomerse Risotto met champignons
Ingrediënten voor 2 personen 1 kleine ui 500g gram verse tuinbonen (of 150 gram gedopte/uit de diepvries) 150 g groene asperges of sperziebonen 1 kleine courgette 1 eetlepel olijfolie 125 g risottorijst 500 ml paddenstoelen of groentebouillon 200 g champignons 1...