Ingrediënten voor 2 personen
300g krieltjes zonder schil
1 kleine ui, gesnipperd
1 bakje groenteballetjes
1 blikje tomatenblokjes
1 gele paprika, in stukjes
200g sperziebonen
1 kleine winterwortel, in kleine stukjes gesneden
75g geraspte 30+ kaas
2 grote eetlepels magere kwark
1 eetlepel olie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook de krieltjes in een klein laagje water in 10 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de sperziebonen toe. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok en roerbak daarin de groenteballetjes, ui, stukjes wortel en paprika in ca. 6 minuten. Voeg het paprikapoeder, oregano en chilipoeder toe en schep nog even om. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en verwarm even. Giet de krieltjes en de sperziebonen af en voeg toe aan het mengsel. Schep alles om en schep het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Verwarm de schotel in 10 minuten in de oven.
Server met een eetlepel magere kwark.

Voedingswaarde: 530 kcal, 48g koolhydraten, 27g eiwit, 22g vet, 12g vezels