RECENSIES

 

Wij vinden het natuurlijk leuk als ons boek gewaardeerd wordt.
Om je een goed beeld te geven van ons boek publiceren wij hier alle recencies van diverse media.

Allinmam maakt ons bananenbrood met kokos en walnoten

Ik hou van bananenbrood! Niet zo gek dus dat je op deze website meerdere recepten voor bananenbrood en/of bananencake kunt vinden. Het meest bekeken recept voor een bananencake is het recept voor deze havermoutcake met baneen en walnoten.  Ook erg populair is de bananencake met chocolade en cashewnoten, net als het bananenbrood met havermout en pure chocolade. In dit artikel weer een andere twist: bananenbrood met walnoten en kokos.

 

REVIEW van de Hippe Vegetarier over Doe effe gezond

“Het boek ‘Doe effe gezond’ is geschreven is door twee diëtisten, Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop. Samen hebben zij een eigen praktijk, genaamd Lijfstijl diëtisten. In het boek helpen de dames je vanuit hun expertise weer grip te krijgen op een gezond leven. Door middel van handige tips en tricks, praktijkvoorbeelden en heerlijke recepten zal je gemotiveerd aan een gezond eetpatroon beginnen

Doe effe gezond’ bevat veel voorbeelden die Monique en Marjolein in de praktijk tegenkomen. Zo wordt op veel herkenbare situaties antwoord gegeven. Wat kan je doen tegen het snaaien in de avond of hoe houd je een gezond eetpatroon vast met wisselende diensten op werk? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waarop zij antwoord geven.”

 

Eatly tipt: Doe effe gezond

“Op de redactie van Eatly passeert van alles de revue. De tofste zaken daarvan delen we met jullie via Eatly tipt. Vandaag is het de hoogste tijd om aandacht te besteden aan het boek ‘Doe effe gezond’. Het boek is geschreven voor iedereen die denkt dat een gezond leven ingewikkeld is en (te) veel tijd kost.

In het boek staan veertig gezonde en gemakkelijke recepten en zes handige weekmenu’s om je op weg te helpen naar een gezonde levensstijl. Want dat is voor veel mensen nog het grootste struikelblok. Iedereen weet wel dat gezond leven en eten belangrijk is, maar waar begin je en hoe krijg je het in je dagelijks ritme?”

 

Bon Apetit kookboek recensie: Doe effe gezond

“DOE EFFE GEZOND – Dat ik dol op kookboeken ben is geen geheim, ik was dan ook blij toen ik het boek “Doe effe gezond” van Bruna Uitgevers ontving. Het boek is geschreven door Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop beide diëtisten. Op de omslag staat “Vanaf nu doe jij het anders; bewuster eten en en nooit meer diëten”.

Kijk, dat willen we natuurlijk allemaal en dat weten we natuurlijk ook, maar doe het maar eens. Dus vol goede moed ga ik het boek lezen. In het voorwoord schrijven de dames al bijna letterlijk wat ik hierboven schrijf, in principe weten we allemaal wel wat gezond is. Maar er zijn tegenwoordig ook veel tegenstrijdige adviezen zoals over koolhydraten en vet.”

Rory Blokzijl op Instagram

“Heel blij dat ik dit fijne, prettig leesbare boek heb ontdekt van diëtisten Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop. De aansprekende titel? ‘Doe effe gezond’. De informatie is niet alleen helder, maar ook nog eens heel duidelijk toepasbaar in je leven. Een naslagwerk om regelmatig in terug te lezen. Recepten die tot de verbeelding spreken (en waarvan ik er al een aantal heb gemaakt). Wat mij zo aanspreekt? Elk hoofdstuk begint met een (herkenbaar) voorbeeld uit hun praktijk. 

 

Stefani gets fit

“”Alsof het op mijn lijf geschreven is” zo omschrijf ik het boek ‘Doe effe gezond’ van de LijfStijl diëtisten. Dit boek is gericht op vrouwen met een gezin en baan, die gezonder willen eten en af willen vallen of niet aankomen. Met veel informatie, tips, voorbeelden uit de praktijk en recepten helpen de LijfStijl diëtisten je op weg om gezond(er) te leven en goed voor jezelf te zorgen. Het uitgangspunt van dit boek is nooit meer diëten, veel groente en de richtlijnen van het Voedingscentrum in de hoofdrol.

Volgens de schrijfsters is het zonde als je voortdurend het gevoel hebt, dat je op dieet moet zijn of niet goed genoeg bent. Met dit boek proberen de schrijfsters je te motiveren om gezond te eten en weer tevreden te zijn met jezelf.”

 

Nieuws voor dietisten: boekrecensie

“Twee diëtisten prominent op de cover van een boek, dat is leuk! Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop werken sinds 2013 samen in een eerstelijnspraktijk in Zuid-Holland. ‘Dit is geen dieetboek’, zeggen ze in hun voorwoord. Ze willen duidelijkheid geven in alle tegenstrijdige adviezen over voeding én ze willen laten zien dat gezond eten niet moeilijk of tijdrovend is. Dat is gelukt.

Ammerlaan en Van Dop hebben dit boek geschreven voor vrouwen met een gezin: ‘De aanleiding voor het schrijven van dit boek is dat we dagelijks vrouwen in de praktijk krijgen die altijd alles perfect willen doen. Ze willen carrière maken, de leukste moeder en partner zijn, een gezellige vriendin en ook nog sportief zijn. En o ja: er “moet” ook nog een paar kilo af.’”

In2lifestyle nieuws

“Bewuster eten en nooit meer diëten. Marjolein van Dop en Monique Ammerlaan zorgen ervoor dat je met de juiste motivatie aan een gezondere levensstijl begint. In Doe effe gezond helpen 40 gezonde en gemakkelijke recepten en 6 handige weekmenu’s je op weg!

Hoe vind je een manier om gezond eten en leven ook echt deel van je levensstijl te maken? Er zijn zoveel tegenstrijdige adviezen dat het vaak moeilijk is wat je nu wel of niet ‘mag’ eten. Daarbij lijkt het ook nog eens alsof gezond eten ingewikkeld is en veel tijd kost en dat het daarom lastig vol te houden is naast een drukke baan en een sociaal leven.”

Boon blogt Doe effe gezond

“Als je zoals ik op de een of andere manier veel met eten bezig bent en de mensen om je heen delen die interesse, dan vergeet je het weleens. Dat er ook mensen zijn voor wie eten geen of in ieder geval een minder prominente rol speelt. Dat is natuurlijk oké en eerlijk gezegd vind ik dat ook wel verfrissend om te zien.

Ik weet niet wat ervoor zorgt dat mensen minder gezonde keuzes maken. Ik denk dat het vooral een combinatie van factoren is, waarbij desinteresse en onwetendheid er een kunnen zijn. Er wordt vaak gezegd dat een lagere sociale status ook een oorzaak is, feit is natuurlijk wel dat ongezonder eten (lees geraffineerde producten als wit brood, witte pasta, zakjes en pakjes) vaak goedkoper is dan de gezondere variant.”

Natuurlijk Linda bookreview Doe Effe Gezond

“Het boek ziet er prachtig uit en het is lekker vlot geschreven, in duidelijke taal. De hoofdstukken zijn overzichtelijk opgezet en het leest lekker weg.

Over het algemeen ben ik het wel eens met de inhoud van dit boek. Dit boek is echter niet gericht op de orthomoleculaire denkwijze, Maar ze hebben dan ook nooit geclaimd dat ze orthomoleculaire diëtisten zijn, dus dat kan kloppen. Als je daarnaar op zoek bent dan ben je niet bij het goede boek terecht gekomen. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat het prima is om brood te eten en zuivelproducten te gebruiken. Gelukkig raden ze dan wel de volkorenproducten aan en er wordt ook wel gezegd dat je dit niet te vaak moet nemen.”

Boost your health boekrecentie: Doe effe gezond 

Dat gezond eten belangrijk is, daar verras ik je waarschijnlijk niet mee. Alleen al die tegenstrijdige berichten: de een zegt dit en de ander beweert dat. Ik raak er alleen maar van in de war. Daarnaast lijkt gezond eten super ingewikkeld, tijdrovend en moeilijk vol te houden te zijn.

Of valt dit eigenlijk best mee? Diëtiste Marjolein en Monique helpen je met het boek Doe effe gezond om weer grip te krijgen op een gezond leven én laten je zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk is. Klinkt interessant, wat jij?

NIEUWSBRIEF

Haal meer uit je leven en eet gezond!

Hypes en trends gaan, goede voeding blijft bestaan.

 

SOCIALS

Volg ons voor het laatste nieuws en leuke weetjes en blijf op de hoogte!

 

VERKOOP

Op deze manier kun je ons boek kopen:

Via Lijfstijl diëtisten zelf af te halen of we sturen het naar je toe.