Ingrediënten voor 2 personen:
1 gele paprika
1 rode paprika
75 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje
150 gram tartaar
2 trostomaten
1 bosuitje
1 zakje gemengde sla
50g feta kaas
1 komkommer

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snipper de sjalotjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Snijd een kapje aan de steelkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes op laag vuur in 10 minuten glazig. Voeg de tartaar toe en bak het al roerend rul. Voeg de tomaatstukjes met bosuitjes toe en bak het 5 minuten mee. Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout. Vul de paprika’s met het rijst tartaarmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bak de paprika’s in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Meng ondertussen de sla met blokjes feta en stukjes komkommer. Besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie en wat peper.

Variatietip: voor een vegetarisch variant kan je de tartaar ook vervangen door een 2 handjes noten en een handje rozijnen.

Voedingswaarde per persoon: 440 kcal, 27g koolhydraten, 34g eiwit, 9g vet, 7g vezels