Ingrediënten voor 2 personen:
125g zilvervliesrijst
100 g oesterzwammen
100 g kastanjechampignons
100 g taugé
200 g bieflap of runderreepjes (voor vegetarische variant tofureepjes)
200g paksoi
1 rode paprika in reepjes
1 eetlepel olie
1 theelepel sambal (vind je sambal te pittig neem dan wat tomatenpuree)
1 eetlepel ketjap

Bereiden:
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Maak de paddenstoelen schoon en snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken. Was de taugé. Snijd de bieflappen in smalle reepjes. Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal snel bruin. Meng er de ketjap door. Voeg de paddenstoelen, paprika, paksoi en de taugé toe en verwarm het geheel al opscheppend op hoog vuur. Serveer samen met de rijst.

Voedingswaarde: 505 kcal, 35 g eiwit , 50 g koolhydraten, 15g vet, 9g vezels