Ingrediënten voor 2 personen
2 meergranenwraps
150g tofu naturel
1 klein bloemkool
1 kleine rode ui
1 eetlepel (milde) currypasta
1 eetlepel kerrie
1 handje rozijnen
2 takjes peterselie
1 eetlepel olie
Bereiden
Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Tofu in blokjes snijden en met kerriepoeder en een beetje peper op smaak brengen. Olie in wok verhitten en tofublokjes op matig vuur ca. 5 minuten bakken. Curry en ui even meebakken. Bloemkoolroosjes en 100ml water toevoegen en 15 minuten laten sudderen. Ondertussen wraps kort verwarmen in de oven en peterselie fijn knippen. Als laatste de rozijnen nog even met de curry mee verwarmen. Bloemkoolcurry bestrooien met de peterselie en de wrap ernaast serveren.
Tips: voor een mildere curry kun je aan het eind wat magere yoghurt of kwark toevoegen en er door roeren. Als variatie kun je de wraps vervangen door krieltjes of de tofublokjes voor twee handjes cashewnoten
Voedingswaarde: 470 kcal, 48g koolhydraten, 19g eiwit, 20g vet, 9g vezels