Ingrediënten voor 2 personen:
450g aardappelen of aardappelschijfjes
400g tomaten
150g mager rundergehakt
1 teentje knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden
10 groene of zwarte olijven
3dl groentebouillon (van 1/2 tablet)

Bereiden:
Warm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken. Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peper. Snijd de olijven in plakjes. Schik in een ovenschaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over. Verdeel het gehakt er over en daarop de olijven. Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen. Schenk de bouillon er over. Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Tip: Bestrooi de laatste laag aardappelen eventueel met nog een beetje geraspte kaas. Lekker met een groene salade van komkommer en veldsla.

Voedingswaarde: 370 kcal, 20g eiwit, 45g koolhydraten, 10g vet, 6g vezels.