Wij zijn dol op soep in de herfst en de winter. Deze makkelijke pompoensoep smaakt heerlijk bij de lunch of als avondeten met een stuk broccolitaart of bij een kaasplankje. Maak een grote pan zodat je nog wat in kunt vriezen.

Dit heb je nodig voor 4 flinke kommen soep:

Ruim 1 kg fles- of hakkaido pompoen

2 flinke winterpenen

2 uien

2 teentjes knoflook

Stukje gember, fijngehakt

2 l groentebouillon

Een paar eetlepels pompoenpitten

Olijfolie

Peper

Wat meer pit? Voeg dan 1 fijngesneden rode peper toe.

 

Bereiden

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.

Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook en gember  (evt. de peper) toe. Schenk het water met het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Garneer de soep met een eetlepel (geroosterde) pompoenpitten.