Dit koolhydraatarme recept komt uit het boek ‘Diabetes type 2, maak jezelf beter’ van Karine Hoenderdos. Deze quiche bevat geen bladerdeeg of hartig taart deeg, waardoor hij minder koolhydraten bevat. Door de noten en room bevat hij wel meer vetten, maar dit mag bij een koolhydraatarm dieet. We willen immers wel smaak en vulling. Wij hebben hem gemaakt en hij was heerlijk. Deze quiche kan je eten als avondeten, maar is ook prima als lunch.
Ingrediënten voor 3 personen
750 g broccoli
2 eetlepels olijfolie
1 tl gedroogd basilicum
Peper en zout naar smaak
75g cashewnoten
4 eieren
4 el slagroom
100 g pittig belegen kaas, geraspt
Quichevorm van 24 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 5 minuten in een klein laagje water beetgaar. Vet de ovenschaal in met boter of olie. Klop in een km de eieren los met de slagroom, voeg de basilicum, peper en zout toe. Verdeel de broccoli en de cashewnoten over de quichevorm. Iet het eimengsel erover en bestrooi met de kaas. Bak de quiche in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Eet er een salade bij.
Deze quiche is vegetarisch, maar je kan eindeloos variëren. Vervang bijvoorbeeld de broccoli door prei en de cashewnoten door hamblokjes. Blauwschimmelkaas in plaats van belegen kaas.
Hier vind je nog meer lekkere koolhydraatarme recepten.