Couscous vinden wij altijd heel fijn om te gebruiken omdat het zo lekker snel klaar is en je het zowel koud als warm kunt eten. Als je koolhydraatarm eet moet je de koolhydraten uit rijst, pasta en dus ook uit couscous zoveel mogelijk laten staan. Maar niet getreurd, we hebben een alternatief; bloemkoolcouscous en dat smaakt echt niet naar bloemkool. Als jij een keukenmachine hebt is deze couscous zo gemaakt. Heb je die niet dan kan je eventueel overwegen de couscous te vervangen door bloemkoolrijst wat tegenwoordig gewoon te koop is in de supermarkt. Deze koolhydraatarme couscous is door de pompoen en kruiden een ideaal herfstgerecht. Geniet ervan.

Ingrediënten voor 2 personen

350g pompoen in blokjes

4 handen spinazie of rucola

3 eetlepels olijfolie

½ theelepel komijn

½ theelepels kaneel

400g bloemkool of kant- en klare bloemkoolrijst

1 kleine ui

1 rode paprika

Paar takjes platte peterselie

Paar takjes verse koriander

150g kipfilet in reepjes

½ theelepel pittig paprikapoeder

125ml Griekse yoghurt

Peper en zout

1 teentje knoflook

50g walnoten

Verhit de oven tot 200 graden. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Schep 1 theelepel olijfolie, de helft van de komijn en de helft van de kaneel door de pompoen. Doe de pompoen op een bakplaat en rooster de pompoen in 20 minuten gaar. Schep af en toe even om.

Maak ondertussen de bloemkoolcouscous. Snijd e bloemkool in roosjes en maal die in de keukenmachine. Pas op niet te fijn malen! Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit hierin de ui met de paprika. Bestrooi de kipreepjes met peper en zout en bak ze mee. Voeg de spinazie toe en laat (gedeeltelijk) slinken.  Voeg de bloemkool toe met de rest van de komijn en kaneel. Strooi het paprikapoeder erover en bak al omscheppend de couscous 3-4 minuten mee. Schep de helft van de verse kruiden erdoor en doe de bloemkoolcouscous in een schaal. Meng de gare pompen gedeeltelijk door de couscous en de rest er boven op.

Klop de griekse yoghurt lso met zout en wat peper en pers d knoflook erboven. Doe de yoghurt in een schaaltje en strooi de rest van de kruiden erover. Hak de noten fijn en strooi over de yoghurt. Serveer de couscous met de kruidige yoghurt.

Voor een vegetarische variant kan je de kipreepjes vervangen door geitenkaas.

Nog bloemkoolcouscous over maak dan eens deze variant met pesto met champignons.