Deze tonijnpizzawraps zijn bij een favoriete avondmaaltijd in het weekend. Lekker snel klaar te maken. Maar ook als hapje bij onze gasten doen ze het heel goed. Daarom delen wijn vandaag het recept van onze tonijnpizza wraps met je. 

Ingrediënten voor 4 personen als avondmaaltijd of voor ongeveer 20 personen als hapje

8 volkoren tortillawraps

2 blikjes tonijn op water (a 185g) of gerookte kip

2 bolletjes mozzarella

2 kleine (rode) ui

8 tomaten of  1 bakje cherrytomaatjes

1 blikje tomatenpuree

20 zwarte olijven (kan je weglaten)

peper en oregano

1 zakje rucola

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200˚C. Tonijn laten uitlekken. Ui in ringen snijden. Tomaten in plakken snijden. Olijven in stukjes snijden en mozzarella in dunne plakjes snijden. Wrap insmeren met tomatenpuree. Belegen met de tonijn, ui, tomaten, mozzarella en olijven. Bestrooien met (gemalen) peper en oregano. De wraps 5-10 minuten verwarmen in de oven totdat de bodem knapperig is en de mozzarella gesmolten. Houd in de gaten dat ze niet verbranden. Pizzawrap uit de oven nemen en beleggen met de rucola. Snijd de pizzawrap in punten om te serveren.

Op zoek naar nog een hapje op de borrelplank? Check dan deze witlofblaadjes met eiersalade. Ook heel lekker.