Serveer eens een keer iets anders bij de borrel. Deze witlofblaadjes met zelfgemaakte eiersalade zijn ontzettend lekker en ook nog eens koolhydraatarm.

Nodig voor 10-12 stuks

2 eieren

1 stronkje witlof

1 bosuitje

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel magere kwark

Handje gerookte kipreepjes

verse bieslook

snufje zout en peper

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken, pel en snijd fijn. Snijd de bosuitjes en de kipreepjes in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de kwark, mayonaise, eieren, helft van de bieslook en kip, voeg een klein beetje peper en zout toe om op smaak te brengen. Prak fijn. Haal van de witlof 10-12 mooie blaadjes, was deze een maak ze droog. Schep de eisalade in het blaadje. Garneer met nog wat fijngeknipte bieslook.

Tip: voor de vegetarische variant kan je de kipreepjes weglaten en vervangen door kleine stukjes oude kaas of verkruimelde feta