Dit recept komt van Uit Paulines keuken, maar omdat het recept bij ons zo goed in de smaak viel delen we dit recept graag met je. Het recept bevat lekker veel groente en is super makkelijk te bereiden. Oke, de soep duurt even maar als je die van tevoren (in het weekend) maakt dan staat je maaltijd binnen 15 minuten op tafel. Vries eventueel een paar porties zoete aardappelsoep in zodat je door de week een snelle en gezonde maaltijd op tafel kan zetten. 

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr zoete aardappels, in blokjes
200 gr winterwortel, in blokjes
15 gr verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 ui
1 el neutraal smakende olie
1 rode peper, fijngesneden (helft in ringetjes)
750 ml kippenbouillon
peper en zout naar smaak
12 grote garnalen
100 gr taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje verse koriander

Bereiden:

Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.

Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.

Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.

Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse koriander.

Viel dit recept in de smaak? Dan vind je deze Thaise salade met kip en kokos vast ook heel lekker.