Gegrilde courgette op de BBQ is super lekker. Maar wist je dat deze gevulde courgette ook een hele lekkere variant is? Monique maakte deze variant afgelopen weekend tijdens de BBQ met haar gezin. Ga jij hem ook maken? Deel het dan gerust met ons op social media, vinden we leuk!

Ingrediënten voor 2 halve courgettes

  • 1 grote courgette
  • 2 grote handen verse blad spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde tijm
  • 50 g (kastanje)champignons
  • Feta naar smaak
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding

Snijd de champignons in partjes en maak de rode ui schoon en snijd fijn. Verwarm een koekenpan met olie en bak de champignons, samen met de ui, geperste knoflook en tijm even kort aan. Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken. Maak op smaak met peper en evt. een klein beetje zout.

Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit. Bestrooi het vruchtvlees met peper en zout. Leg de courgettehelften op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel van de BBQ. Gril de courgettes 3-6 minuten.

Haal de courgettes van de BBQ en vul de courgettes met het champignons-spinazie mengsel. Bestrooi vervolgens met de feta en leg de courgettes op de op het rooster, sluit de deksel van de BBQ en laat ze ongeveer 10 minuten garen tot de courgettes en de vulling zacht zijn.

Geniet ervan.