Dat wij gek zijn op asperges wist je misschien al en omdat het nu nog het seizoen is eten wij ze het liefst iedere week. Een paar weken terug plaatsten wij de asperges met krieltjes en gerookte zalm. Vandaag plaatsen we deze heerlijke pasta met zalm en asperges. Deze combi van gezonde vetten en vezels maakt het ook nog eens een supergezond recept.

Nodig voor 2 personen:

500g witte aspgerges

200g liefst volkoren tagliatelle (maar deze is helaas lastig verkrijgbaar in de supermarkt)

2 sjalotjes

1 flinke teen knoflook

250g verse zalm in twee stukken

1 klein bakje huttenkase

flink wat verse bieslook en peterselie

2 eetlepels olie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze schuine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Doe een eetlepel olie in een wok of koekenpan en fruit de sjalotjes en knoflook. Laat dit daarna even staan. Kook de asperges in 8 minuten beetgaar. Bestrooi de zalm met wat peper en met 1 eetlepel olie en zet voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de kruiden fijn en meng met de hüttenkäse.  Giet de tagliatelle af en meng met de asperges en uienmengsel. Verdeel de tagliatelle over 2 borden en leg er een stuk zalm bovenop. Maak af met een paar eetlepels  hüttenkäse.

Nog meer inspiratie nodig maak dan ook eens deze risotto met gerookte zalm en asperges.