Ingrediënten voor 2 personen

500g geschilde witte (of groene) asperges

150g risotto rijst

100g gerookte zalmsnippers

2-4 eetlepels parmezaanse kaas

500ml groentebouillon

1 teentje knoflook

1 ui

2 eetlepels olie

Een flinke scheut witte wijn (kan je ook weglaten)

Bereiden

Schil de asperges met een dunschiller. Snij het houtachtige onderkant eraf en schil voorzichtig vanaf net onder het kopje naar onder. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Houd 3 asperges over.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een eetlepel olie in een grote pan of wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg na circa 2-3 minuten de rijst toe en bak dit even mee. Voeg een flinke scheut witte wijn toe. Daarna voeg je een beetje bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Daarna voeg je de asperges toe. De 3 overgebleven asperges voeg je niet toe maar snijd je in tweeën. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Ga net zo lang door totdat de rijst gaar is en het vocht opgenomen is. Het kan zijn dat je wat meer of minder bouillon nodig hebt, dit hangt echt af van de risottorijst die je gebruikt.

Zet nu een grillpan op (of een koekenpan met een beetje olie) en grill of bak de overgebleven asperges tot ze gaar zijn. Ik heb de zalmsnippers ook nog even gebakken in een aparte pan maar dat hoef niet perse.

Als alle bouillon opgenomen is en de risotto gaar (dit duurt ongeveer 15-20 min) voeg dan 2 eetlepels parmezaanse kaas toe en schep de risotto nog even door. Serveer de risotto op een bord en leg de gegrilde asperges en gerookte zalm erop. Doe er eventueel nog wat geraspte kaas over. .

Houd je niet van zalm, vervang de zalm dan door hamreepjes

Voedingswaarde: 480 kcal, 24g eiwit, 26g vet, 36g koolhydraten