Deze Aziatische bowl met tempeh aten wij op een foodfestival. Omdat hij zo goed in de smaak viel hebben we hem thuis nog even na gemaakt en delen we graag het recept met jouw zodat jij deze lekkere bowl ook kunt maken.

Ingrediënten voor 2 bowls:

60g zilvervliesrijst

1 rode ui of 4 bosui

zakje worteljulienne of zelf 1/2 winterwortel raspen

200g Chinese kool

125g taugé

200g tempeh

een paar takjes koriander

2 eetlepels gebakken uitjes of een flinke hand ongezouten pinda’s

2 handjes ijsbergla, fijngesneden

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel ketjap

1 eetlepel (sesam)olie

2 eetlepels citroensap

Bereiden:

Snijd het blok tempeh in blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, olie en citroensap. Doe de gesneden tempeh met de marinade in een afgesloten bakje en laat even staan.

Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd de rode ui in parten en de Chinese kool fijn. Verhit een beetje olie in een wokpan en bak hierin de Chinese kool en ui tot ze zachter worden. Voeg als laatst de taugé toe. Snijd onder tussen de ijsbergsla en wortel fijn. Haal de blaadjes koriander van de takjes en laat even liggen.

Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en laat goed heet worden. Zet het vuur iets zachter en bak de tempeh om en om bruin en gaar.

Pak nu twee kommen. Verdeel eerst de rijst over twee kommen, hierop de sla, chinese kool met ui en taugé, de wortelrasp, daarna de tempeh en maak af met de koriander en  gebakken uitjes of pinda’s en eventueel de bosui. Je kunt eventueel nog wat sambal toevoegen voor wat extra pit. Ook kun je de overgebleven marinade verdelen over de bowl.

De tempeh is te vervangen door kippendijfilet of biefreepjes.

Viel dit gerecht in de smaak? Dan weten we zeker dat je deze Thaise salade met kip en kokos ook erg lekker vind.