Dit courgette pasta recept past heel goed binnen een koolhydraatarm dieet. Je kunt de pasta van courgette zelf maken met een spiraal-of juliennesnijder of kant- en klaar kopen bij de supermarkt. Voor een complete warme maaltijd combineer je deze pasta met een stukje kip of vis. Zonder vis of vlees kan het gegeten worden als lunch. De courgette pasta kun je ook gebruiken als basis voor spaghetti en combineren met de spaghetti bolognesesaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

2-3 courgettes

10 cherrytomaatjes

2 handjes parmezaanse kaas

2 handjes pijnboompitten

2 eetlepels pesto

hand rucola

Snijd de courgettes met een spiraal- of jullienesnijder fijn zodat het slierten worden. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet deze zo’n 5 minuten onder de grill. Wok de courgette linten een paar minuten en meng met de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Schep de courgette op een bord en maak af met een handje rucola, de tomaatjes, pijnboompitten en als laatst de parmezaanse kaas.