Ingrediënten voor een flinke pan:

1 kg (winter)wortel

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel kerrie of currypoeder

1/2 rode peper

2 uien

2 teentjes knoflook

Stukje gember, fijngehakt

2 l groentebouillon

Olijfolie

Peper

4 eetlepels pompoenpitten

Snijd de ui grof en hak de peper, gember en de knoflook fijn. Fruit alles in een beetje olijfolie in een soeppan aan. Schil de wortel en snijd deze in grove stukken. Doe de wortel in de pan en voeg hier het paprikapoeder en kerrie aan toe. Schep even goed om. Doe dan de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep ongeveer 20 – 30 minuten zachtjes koken tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Rooster ondertussen de pompoenpitten en garneer op de soep.

Deze soep is lekker als lunch met brood met avocado en kipfilet of als avondeten met volkoren pita’s met kipblokjes, sla, tomaat, avocado en geroosterde kikkererwten.