ontbijtmuffin lijfstijl

Ontbijtmuffins zijn heerlijk om de dag mee te starten. Zeker als je ze de avond van tevoren maakt of uit de vriezer kan halen. Ook de kids vinden deze fantastisch, want een zoet ontbijtje heeft toch vaak de voorkeur. Bij deze muffin zijn geen toegevoegde suikers gebruikt alleen een klein beetje honing (maar dat kun je eventueel ook nog weg laten). Dit originele recept komt van Anouk van Heel Holland bakt, maar mocht je fan zijn van deze muffins dan vind je in ons boek ‘Doe effe gezond’ ook nog een andere variant!

Nodig voor 5-6 muffins:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • Zo nodig: 1 kleine eetlepel honing
 • 25g havermout
 • 25g amandelmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • snuf zout
 • 15g rozijnen
 • 1 appel, geraspt
 • 6 pecannoten
 • Muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de banaan en meng met het ei en eventueel de honing (als de banaan rijp genoeg is dan is honing vaak niet nodig). Meng in een andere kom de havermout, het amandelmeel, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het banaanmengsel en voeg de rozijnen en geraspte appel toe. Vul de vormpjes en druk er als laatste nog een pecannoot in en strooi er wat havermout overheen.

Bak de muffins in ca. 20 minuten gaar.

Bewaar de overgebleven muffins in de vriezer.

Heb je dit recept gemaakt? Wij vinden het leuk als je het met ons deelt op social media @lijfstijldietisten