Regelmatig krijgen wij te horen dat mensen niet zo goed weten wat ze met een avocado op brood moeten. Ze vinden hem niet veel smaak hebben en niet zo lekker… Jammer, want een avocado is hartstikke gezond en een goede aanvulling op gezond broodbeleg in verband met de goede vetten die erin zitten. Wij combineren een avocado vaak met zalm, kipfilet, tomaat of een gekookt ei . Deze spread is lekker op brood, een cracker, een volkorenwrap of bij de borrel met wat tortillachips.

avocadospread Lijfstijl

Wat heb je nodig voor deze spread?

  • 1 rijpe avocado, geprakt
  • halve rode ui, fijngesneden (evt. even in een beetje water leggen om de scherpe smaak eraf te halen)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel mayonaise
  • basilicum en peterselie (mag ook gedroogd)
  • chili(peper)

Meng alles ingrediënten met elkaar en maak op smaak met de (chili)peper

Heb je onze spread gemaakt? Laat het ons weten via: @lijfstijldietisten