Bij een bbq hoort natuurlijk ook groenten. Wij houden ervan om verschillende soorten groenten te grillen en te vullen Deze variant van met bulgur is een hele lekkere. Heb je geen bulgur in huis dan kan je dat prima vervangen door couscous, quinoa of zilvervliesrijst.

P.s dit gerecht kan je ook gewoon klaar maken in je oven, dus ook als het geen mooi weer is kun je hiervan genieten.

Ingrediënten voor 4 paprika’s

 • 4 paprika’s
 • 200 g gekookte bulgur
 • 100 g geraspte Parmezaanse kaas (of feta)
 • 8 champignons
 • ½ rode chilipeper
 • 10-15 groene olijven zonder pit
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el gemalen komijnzaad
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 sinaasappel
 • Evt. dressing:
 • 300 ml Griekse yoghurt
 • 1 limoen
 • 2 takjes peterselie of munt
 • 2 takjes koriander
 • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Zet de BBQ aan. Snijd het kapje van de blokpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Kook de bulgur gaar.

Snijd de champignons in plakjes en snijd de chilipeper fijn en voeg samen met de olijven toe aan een schaal. Voeg de gekookte bulgur en geraspte kaas toe en strooi de specerijen erover. Rasp als laatste de helft van de sinaasappelschil en meng goed door elkaar.

Vul de paprika’s met het mengsel en rooster ze in ca. 20 minuten op de BBQ (van ca. 200 graden).

Doe intussen voor de yoghurtsaus de yoghurt in een schaaltje. Rasp de andere helft van de sinaasappelschil erboven. Rasp de schil van de limoen over de yoghurt en pers het sap uit. Hak de munt, peterselie en koriander fijn. Pers de knoflook fijn. Roer het limoensap, knoflook en de fijngehakte kruiden met peper en zout naar smaak door de yoghurt.

Lekker in combinatie met een stukje zalm of kipfilet .