Met soepen kun je eindeloos variëren. Monique maakte afgelopen week deze gele tomatensoep met wortel en deelt het recept graag met jullie. Met een kopje soep als lunch wordt het een makkie om aan je dagelijkse porties groente te gaan komen.

Ingrediënten voor ongeveer 4 koppen

  • 1 teentje knoflook
    1 ui
  • 8-10 gele/oranje tomaten
    1 winterwortel
  • 1 el neutraal smakende olie
    1000 ml kippenbouillon
    peper en zout naar smaak
  • Optie: maggieblad (Lavas/maggieplant
  • croutons (makkelijk zelf te maken van volkorenbrood in blokjes even roosteren met wat olie in de oven) of mini toastjes
  • verse blaadjes basilicum

Bereiding

Snijd de ui grof en pers de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een soeppan aan in ca. 4 minuten.

Schil de wortel en snijd deze samen met de tomaten in grove stukken. Doe de groenten bij het uienmengsel en roerbak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg dan de bouillon (en het maggieblad) toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groeten zacht zijn geworden. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Maak eventueel op smaak met wat peper en voeg als je de soep te dik vindt, nog wat water toe.

Garneer de soep met wat croutons en een maggieblad of basilicumblaadjes.

Deze soep is makkelijk in te vriezen, dus handig om van te voren al te maken.