Onze gezonde muffins blijven bij de kinderen favoriet. We gebruiken hiervoor ons basisrecept en maken dit deze keer af met aardbeien. Om de aardbeien te laten ‘plakken’ kan je een beetje yoghurt, kwark of zuivelspread gebruiken om de muffins in te smeren.

Ingrediënten voor ca 12 muffins:

  • 2 bananen
  • 150g winterpeen
  • 100g ongezouten pecannoten (of walnoten)
  • 2 middelgrote eieren
  • 6 el honing
  • 150 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de winterpeen school en doe dit samen met de banaan en pecan noten in een keukenmachine tot een mooi geheel (hoeft niet heel fijn te zijn). Mix de eieren samen met een mespuntje zout en de honing in ca. 3 minuten luchtig. Vervolgens zeef je het meel, de bakpoeder en kaneel boven de beslagkom en spatel je het door het banaan-wortel mengsel.

Verdeel het beslag daarna over ca. 12 muffinvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Garneer de muffins met aardbeien.