Omdat het deze week de ‘week zonder vlees’ is delen we dit recept uit ons boek ‘Doe effe gezond’ graag met je. Deze ovenschotel is ideaal om (een dag) van tevoren klaar te maken. Zoe hoef jij, je partner of je kind hem alleen nog maar in de voren te zetten en heb je weer een gezonde maaltijd op tafel staan.
Ingredienten voor 2 personen:
- 250 g bloemkool
- 250 g broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
- 300 g krielaardappelen
- 150 ml kookroom
- peper
- 1 tl tijm
- 75 g geraspte oude kaas
- ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Pers de knoflook en rasp de Parmezaanse kaas.
- Kook de bloemkool, broccoli en krieltjes samen in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Doe de knoflook, Parmezaanse kaas en kookroom in een steelpan, breng aan de kook en laat het geheel al kokend iets indikken. Breng de saus op smaak met peper en tijm.
- Vet de ovenschaal in. Giet de bloemkool, broccoli en krieltjes af en schep ze in de ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 15 minuten in de oven.
Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Doe effe gezond’. Kijk voor de verkooppunten van dit boek op Doe effe gezond of ga naar bol.com.