Ingrediënten voor 2 personen

  • 8 flinke handen spinazie
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Klein handje pecannoten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 stengels bleekselderij
  • Handje aalbessen
  • scheutje Balsamico azijn
  • paar plakjes serranoham naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Doe de spinazie in een schaal en snijd de tomaatjes in kleine partjes en rooster de noten en zaden even kort in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de bleekselderij in kleine schijfjes en verdeel dit samen met de noten en zaden, bosbessen en de stukjes ham over de spinazie. Maak op smaak met de azijn, olijfolie en peper en zout. 

Deze heerlijke winterse salade eet je als lichte avondmaaltijd met een stuk brood of neem je mee als lunch!