Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 200g kipfilet in blokjes of een handje amandelen of 1/4 avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el garam massala
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 preien
  • 2 gele paprika’s
  • 225 g kikkererwten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 150g volkoren couscous of zilvervliesrijst
  • Snijd de ui fijn en verhit alvast de olie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook in een paar minuutjes.
  • Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en bak rondom bruin en gaar. Eet je vegetarisch voeg dan de amandelen of avocado als laatst toe.
  • Snijd in tussen de prei in ringen en de paprika’s in blokjes.
  • Voeg de groenten en de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg dan de kikkererwten, tomatenpuree en kokosmelk toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bereid ondertussen de couscous of zilvervliesrijst.
  • Serveer de couscous of rijst met de curry en bestrooi eventueel met een handje geroosterd amandelschaafsel.

Deze curry is ook lekker met een volkorenwrap of naanbrood.