Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 200g kipfilet in blokjes of een handje amandelen of 1/4 avocado
- 2 teentjes knoflook
- 1 el garam massala
- 1 tl kerriepoeder
- 2 preien
- 2 gele paprika’s
- 225 g kikkererwten
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
- 150g volkoren couscous of zilvervliesrijst
- Snijd de ui fijn en verhit alvast de olie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook in een paar minuutjes.
- Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en bak rondom bruin en gaar. Eet je vegetarisch voeg dan de amandelen of avocado als laatst toe.
- Snijd in tussen de prei in ringen en de paprika’s in blokjes.
- Voeg de groenten en de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg dan de kikkererwten, tomatenpuree en kokosmelk toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bereid ondertussen de couscous of zilvervliesrijst.
- Serveer de couscous of rijst met de curry en bestrooi eventueel met een handje geroosterd amandelschaafsel.
Deze curry is ook lekker met een volkorenwrap of naanbrood.