Ons bananenbrood uit Doe effe gezond valt bij veel mensen in de smaak. Maar ook wij houden wel een beetje van variatie dus daarom gingen Monique en Daisy aan de slag voor een nieuwe variant die heel goed past in deze wintermaanden; bananenbrood met kruidnoten en bananenbrood met speculaassmaak. Laat je het ons weten als je hem hebt gemaakt? #doeeffegezond

Bananenbrood met kruidnoten

Monique werd geïnspireerd door het recept van boostyourhealth en gaf er een eigen draai aan. Voor dit brood heb je nodig:

 • 150g amandelmeel
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 50g dadels
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 eetlepel speculaaskruiden
 • 75g kruidnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel, de bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar. Klop in een andere kom de eieren luchtig. Ontpit de dadels. Doe de bananen met de dadels in een keukenmachine en maal dit fijn. Als je geen keukenmachine hebt dan kun je de dadels in hele kleine stukjes snijden en de bananen fijn prakken. Voeg dit mengsel en de eieren bij het meel en roer de kruidnoten erdoor. Giet het beslag in een bakvorm. Zet het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Snijd het banenbrood in 10-12 plakken en bewaar in de vriezer.

Bananenbrood met speculaassmaak

 • 3 rijpe bananen
 • 50g dadels
 • 250g volkoren meel
 • 2 eieren
 • 100ml (plantaardige) melk
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 theelepels speculaas en koekkruiden
 • 50g amandelen
 • handje amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, de bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden door elkaar. Klop in een andere kom de eieren luchtig. Ontpit de dadels en hak de amandelen in stukjes. Doe de bananen met de dadels in een keukenmachine en maal dit fijn. Als je geen keukenmachine hebt dan kun je de dadels in hele kleine stukjes snijden en de bananen fijn prakken. Voeg dit mengsel, de melk en de eieren bij het meel en roer de amandelen erdoor. Giet het beslag in een bakvorm en bestrooi met het amandelschaafsel. Zet het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Snijd het banenbrood in 10-12 plakken en bewaar in de vriezer.