Daisy maakte vorige week deze onwijs lekkere Indoneschische curry en wil het recept graag met ons delen.

Voor 4-6 personen heb je nodig:

Voor de kruidenpasta:

  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ tl kruidnagel
  • ¼ tl kardemom
  • 2-5 rode pepers
  • 5 knoflooktenen
  • 2 sjalotjes
  • 1 stukje gember van 5 cm, geschild en in plakjes
  • 2 el water

Voor de curry:

  • 3 el olie
  • 5 limoenblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 stengel citroengras
  • 600g kippendij
  • 250 ml water
  • 500 ml kokosmelk
  • 3 aubergines in blokjes gesneden
  • zout, naar smaak
  • 180g zilvervliesrijst

Bereiden:

  • Maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine tot een pasta.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Braad de currypasta 1-2 minuten met de limoenblaadjes, kaneel en citroengras, tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de kip toe en bak hem in 8-10 minuten bruin en voeg halverwege de aubergines toe. Roer het water en de helft van de kokosmelk erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat onder regelmatig roeren 10-12 minuten sudderen, tot de kip gaar is. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst. 
  • Roer de rest van de kokosmelk erdoor en breng op smaak met een heel klein beetje zout. Laat 2-3 minuten sudderen tot de saus begint in te dikken. Serveer de curry warm en geeft de rijst er apart bij.