herfststoofpot-1

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram riblappen

500 gram pompoenblokjes

1 plak ontbijtkoek (met minder suiker)

2 theelepels mosterd

3 tenen knoflook (geperst)

2 uien (in halve ringen)

2 winterwortelen (schoongemaakt en in plakjes gesneden)

een scheutje rode wijn

1 klein blikje tomatenpuree

2 laurierblaadjes

3 kruidnagels

2 takjes tijm

1 eetlepel appelstroop

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel bloem

peper

Bereiden:

Snijd allereerst het vlees in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Bestrooi het vlees vervolgens met peper en bloem. Schep het dan even goed door elkaar.

Bestrijk de plak ontbijtkoek met de mosterd en snijd het vervolgens in stukjes. Zet een braadpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe er vervolgens olijfolie in en braad het vlees op hoog vuur aan, totdat het mooi bruin van kleur is.

Haal het vlees uit de pan en bak in het achterbleven vocht de ui, knoflook en wortel even aan. Voeg daarna het vlees weer toe samen met het laurierblaadje, kruidnagel, tijm, tomatenpuree, ontbijtkoek, appelstroop, en een scheutje rode wijn. Voeg als het nodig is zoveel water toe, totdat het vlees net onder staat. Roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het gerecht zo’n 3 uur sudderen. Voeg ongeveer een kwartier voor tijd de pompoenblokjes toe. Dan hebben ze nog een lekkere bite. Mocht je ze graag zachter eten, dan laat je ze wat langer garen.

Serveer het samen met zelfgemaakte aardappelpuree of zilvervliesrijst.