Bij deze het recept van onze ontzettend lekkere falafelsalade.

Ingrediënten voor 2 personen

1 courgette

1 rode ui

10 tomaatjes

1 aubergine

1 gele paprika

70g volkoren couscous

Een paar handjes rucola

1 bakje falafel

Een paar eetlepels griekse yoghurt

1 teentje knoflook

Wat verse peterselie

Een paar eetlepels hummus

1 eetlepel olie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in parten, de aubergine in plakken van 1 centimeter, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in grove stukken.

Verspreid alle groenten over de bakplaat met een eetlepel olie, peper en een beetje zout en zet voor 15 minuten in de oven, schep de groenten na 15 minuten om en voeg de falafel toe. Laat nog eens 15 minuten roosteren in de oven.

Maak ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar. Vermeng de yoghurt met een geperst teentje knoflook en de gehakte peterselie. Rasp de courgette met een kaasschaaf in linten. Doe de courgette met de rucola in een kom en schep de geroosterde groenten en falafel erdoor. Garneer met de griekse yoghurt en hummus.