We hebben weer een super lekker en gezond recept voor je gemaakt. Het originele recepten kwamen we tegen op 24 kitchen. Wij hebben wat extra groente toegevoegd en de tagliatelle vervangen door volkoren spaghetti. Op deze manier bevat het gerecht meer vezels en vitamines.

Ingrediënten voor 2 personen

150g volkoren spaghetti

200g grote garnalen (gepeld)

½-1 rode peper

1 teentje knoflook

1-2 courgette

10 kleine tomaatjes

1 el sojasaus

2 el tomatenpuree

1 el honing

1 el azijn

Olijfolie, om in te bakken

Extra nodig

Spirelli, mocht je nou geen spirelli hebben, pak dan de kaasschaaf en schaaf lange dunne stroken.

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

Snijd de peper fijn (zonder de zaadjes). Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers. Snijd de courgette met een spirelli in dunne slierten. Geen spirelli in huis? Snijd de courgette dan met een dunschiller in stroken.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de peper en de knoflook even glazig. Voeg de gepelde garnalen aan de pan toe en bak 1 minuut mee.

Voeg daarna de honig, de tomatenpuree, azijn, de sojasaus en de helft van de courgette en tomaatjes toe aan het peper-mengsel. Laat dit enkele minuten doorbakken zodat er een dikke saus ontstaat.

Voeg een beetje water toe aan het geheel tot je blij bent met de dikte van de saus. Roerbak de spaghetti nog 1 minuut met de saus mee in de pan. Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de rest van de courgette.