Kaiserschmarrn is het favoriete recept van Marjolein op wintersport. Vorig jaar at zij in Oostenrijk de allerlekkerste met amandelen. Thuis zelf aan de slag gegaan. Dit originele recept van deze Kaiserschmarnn komt van Uit Pauline’s keuken met een twist uit Oostenrijk en van Lijfstijl diĆ«tisten šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 4 personen

4 eieren gesplitst

200 g volkorenmeel

2 el vanille suiker

275 ml (plantaardige)melk

Een flinke hand rozijnen

4 eetlepels amandelschaafsel

Snuf zout

Roomboter om in te bakken

Kersencompote
200 gr diepvrieskersen
2 tl maĆÆzena + 3 el water

Zo maak je het
Begin met de kersencompote. Kook de kersen op een zacht vuur met een klein scheutje water tot compote. Zodra de kersen een klein beetje kapot gaan en het meer een saus begint te worden voeg je een papje toe van de maĆÆzena met een het water. Breng dit al roerend nog even kort aan de kook. Je zal zien dat het dikker wordt. Zet het vuur uit en laat de compote afkoelen. Na het afkoelen wordt de kersencompote nog dikker.

Voor de Kaiserschmarrn splits je de eieren. Mix de eiwitten met een staafmixer in een schone en vetvrije kom tot stevige pieken. Klop de eidooiers met de suiker, het meel, de melk en een snuf zout tot een dik pannenkoekenbeslag. Schep de rozijnen en het amandelschaafsel erdoor en als laatst spatel je de eiwitten er voorzichtig doorheen.

Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan. Voeg een laag beslag toe van ongeveer 1 cm dikte. Het hangt dus van de grootte van je pan af, in hoeveel sessies je dit gerecht kunt bakken.
Bak de onderkant van de Kaiserschmarrn goudbruin. Bij een kleinere pan duurt dit ongeveer 3 tot 4 minuten. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin. Het is niet erg als de pannenkoek breekt.

Breek de Kaiserschmarrn vervolgens in stukjes met een spatel. Voeg nogmaals een klont roomboter toe en bak de stukjes rondom aan en gaar. Serveer de Kaiserschmarrn met de kersencompote, poedersuiker en eventueel nog wat geschaafde amandelen.