Ingrediënten voor 2 personen:

½ (fles)pompoen of 450g pompoenblokjes

150 gr gedroogde linzen of een klein blikje gekookte linzen

1 ui

1 teentje knoflook

1/2 rode peper of paprikapoeder

2 tl komijn

1 tl kurkuma

Klein stukje verse gember

½ blikje tomatenblokjes of 3 verse tomaten in stukjes gesneden

500 ml groentebouillon

Verse peterselie of koriander

2 grote eetlepels griekse yoghurt

Optioneel: Naanbrood of zilvervliesrijst

Bereiden:

Snijd de pompoen in kleine stukjes zonder schil.

Snijd de ui, knoflook, rode peper (zonder zaadlijsten) en gember fijn.

Fruit de ui en knoflook tot deze glazig ziet, voeg de pompoen en alle kruiden toe. Roer even goed door en blus dan af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.

Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de linzen toe. Laat nog eens 30 minuten sudderen, maar blijf af en toe wel goed doorroeren. Als je linzen uit blik gebruikt, kan je de linzen de laatste 5 minuten pas toevoegen. Snijd ondertussen de verse kruiden in grove stukken.

Serveer met een schep Griekse yoghurt en vers gesneden peterselie of koriander. Eventueel een naanbrood, of een schep zilvervliesrijst