Ingrediënten voor 2-3 grote kommen

1 grote winterwortel

1 zoete aardappel

2 preien

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 stukje verse gember, geraspt

1 theelepel kurkuma

2 theelepels kerriepoeder

1/2 groentebouillonblokje

1,5 liter water

1 klein blikje voorgekookte linzen

1 klein pakje of blikje kokosmelk

flink wat blaadjes verse koriander

peper

Schil de zoete aardappel en de winterwortel met een dunschilller en snijd in blokjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe samen met de gember, kurkuma en kerrie. Voeg een klein beetje water toe en laat dit een paar minuten pruttelen (let op dat het niet aanbrand). Voeg daarna de groenten toe, het bouillonblokje en het water. Laat dit 10-15 minuten koken tot de zoete aardappel en wortel zacht zijn. Pureer de groenten. Is de soep nog heel dik? Voeg dan wat extra water toe. Schep de soep in een grote kom en schep er een paar flinke eetlepel kokosmelk op met een 1/2 blikje van de linzen en strooi de koriander erover. Eventueel kun je nog wat kokosrasp erover strooien.

Vond je deze soep lekker? Dan weten we zeker dat je onze zoete aardappelsoep met garnalen ook heel lekker vind. Check het recept hier.