Deze snelle broccolistamppot met gerookte kip is ideaal voor door de week. Je hoeft weinig ingrediënten in huis te halen en het staat in 25 minuten op tafel. Bij kinderen valt deze stamppot overigens ook goed in de smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

350 g aardappels, geschild en in stukken

500g broccoli

200 g gerookte kipfilet, in stukjes

2 flinke scheppen zuivelspread naturel

Peper en zout naar smaak

Bereiden

Kook de aardappels in 20 minuten gaar en snijd ondertussen de broccoli in roosje en de steel in blokjes. Kook de broccoli ongeveer 10 minuten tot hij beetgaar is.

Giet de aardappelen af en schep de zuivelspread erbij. Stamp dit geheel tot puree. Voeg de broccoli toe en stamp erdoor. Niet helemaal fijn stampen, de broccoli mag nog grof zijn. Maak op smaak met peper. Verdeel de broccoli over 2 borden en verdeel de gerookte kip erover (vind je het lekker als dit warm is, verwarm de stukjes dan even in een koekenpan).

Vegetarisch? Vervang de kipfilet dan door amandelen of cashewnoten.

Kik voor nog meer stamppot recepten hier.