Wij houden door de week van een maaltijd die snel op tafel staan, maar dan wel gezond. Deze kip pilav is snel klaar, zit boordevol groente en is door de licht zoete smaak vaak populair bij de kids!

Ingrediënten voor ca. 4 personen

175g zilvervliesrijst

1 grote ui in kleine stukjes

1 teentje knoflook

300 g kipfilet in blokjes

200 g fijn gesneden prei

1 kleine courgette in blokjes

2 rode (punt)paprika in blokjes

2 perziken (of ander fruit zoals ananas, uit de diepvries mag)

70 g tomatenpurree

2 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sambal

Bereiden

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui samen met het teentje knoflook (geperst) aan in een grote pan met wat olijfolie. Voeg daarna de theelepel sambal toe.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit totdat het gaar en lichtbruin is. Snijd ondertussen de groenten fijn, voeg dit toe bij de kip en bak deze kort mee. Daarna voeg je de tomatenpuree, ketjap manis en eventueel wat water toe aan het mengsel en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven op een zacht vuur. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in kleine stukjes. Voeg deze ook toe en warm nog even goed door. Serveer met de rijst.

Klik voor meer gezonde recepten voor het avondeten hier.