Dit recept vonden wij op de website van Uit Paulines keuken. Bij ons viel het erg in de smaak, want wij zijn fan van spruitjes. Maar ook als je niet zo van spruitjes houd moet je het toch eens proberen. Natuurlijk namen we het recept even onder de loep en veranderden de hoeveelheid bulgur en groente een beetje. Zo kom je met die recept gelijk aan je benodigde hoeveelheid groente.

Ingrediënten voor 2 personen
100g bulgur
1 zak spruitjes, 1/2  pompoen, 1 rode ui OF 600 gr AH ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui (1 zak)
Sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
2 eetlepels gedroogde cranberry’s
2 eetlepels pistachenootjes
50g feta
2 takjes tijm of een eetlepel gedroogde tijm
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spruitjes schoon, schil de pompoen en snijd in stukken. Snijd de ui in grove parten. Doe de ovengroente in een mooie schaal. Plet de knoflooktenen en verdeel deze tussen de groente. Voeg olijfolie, peper en zout en de takjes tijm toe. Plaats de groente in de oven en rooster deze in ongeveer 30 minuten gaar. Roer tussentijds even om.

Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.

Breng de bulgur op smaak met het sap van een halve citroen en peper en zout.

Hak de pistachenootjes en de peterselie en voeg dit bij de bulgur. Voeg ook de cranbery’s toe en roer om.

Verdeel de ovengroente bij de bulgur.

Verkruimel de feta over de bulgur en serveer meteen.

Restje over? Lekker voor (bij) de lunch morgen. 

Wat doe je met de halve pompoen? Maak er deze pompoensoep van.