Het recept kokos-chilivarkensvlees met noedels zagen wij voorbij komen op de instagram van Delicious Nederland. Alleen bij het zien liep het water ons al in de mond. Natuurlijk nemen wij dan even het recept onder de loep om te checken of het ook ‘gezond’ is. Vaak zien we dat er in recepten te weinig groenten wordt gebruikt en teveel vlees, ook hier. Daarom gaven wij het recept een extra gezonde draai en maakten er het volgende van.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 el chilipeperpasta (of een flinke theelepel sambal)
1 flinke teen knoflook, geperst
1 el geraspte gember
15g geschaafde kokos
2 eetlepel olie
200g varkensfilet of tempeh, in 1 cm plakjes
2 baby paksoi (of 1 gewone), in de lengte gehalveerd

2 zoete puntpaprika’s, in dunne reepjes

1 bakje taugé

3 lenteuitjes, fijngesneden
1 bakje oesterzwammen, gehalveerd
2 el Chinese rijstwijn (shaoxing), kan je ook weglaten
1 el sojasaus
1 el oestersaus
150g volkoren noedels
1/2 kleine rode peper, in flinters gesneden

Snijd alle groenten zoals hierboven beschreven. Meng de chilipeperpasta, knoflook, gember, kokos en 2 el olie in een kom. Doe de helft van het mengsel in een tweede kom, voeg de varkenshaas of tempeh toe en schep deze door het mengsel. Dek af en laat 15 min. marineren.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak de varkenshaas of tempeh 2 min. bruin, neem uit de pan en zet weg.

Kook de noedels en paksoi in 1 pan ongeveer in 3 minuten gaar. Giet af en zet weg.

Zet de wok terug op hoog vuur met de overige olie. Voeg de lente-ui toe en paprika en de rest van het kokosmengsel en roerbak 1 min. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak nog 2 min. tot ze gaan geuren. Voeg de rijstwijn, sojasaus en oestersaus toe en roerbak nog 1 min. Doe het varkensvlees of de tempeh terug in de wok en roerbak nog 2 min.

Verdeel de noedels met paksoi over twee komen en schep het varkensvlees of tempeh mengsel erop, garneer met nog wat extra kokos en de rode peper.

Het originele recept vind je hier.