Ben jij al fan van ons bananenbrood met chocolade en kokos. Dan hebben we hier een heerlijke zomerse variant voor je. Wij maken zelf bijna wekelijks een bananenbrood, snijden hem in plakken en vriezen dit in. Ideaal om mee te nemen als tussendoortje, maar dit zomerse bananenbrood is ook heerlijk als ontbijt met een schep kwark. 

Ingrediënten voor 1 cake

250g havermeel (makkelijk te maken met havermout in de keukenmachine) of volkorenmeel

5 medjoul dadels

3 a 4 rijpe bananen

75 ml (soja, lactosevrije)melk

1 eetlepel kaneel

1 eetlepel bakpoeder

Snufje zout

1 theelepel bakingsoda + 1 eetlepel citroensap

200g diepvries frambozen en bessen

Overige benodigdheden:

Cakevorm

bakpapier

Bereiden:

Bekleed en cakevorm met bakpapier. Dit doe je heel makkelijk door een prop te maken van je bakpapier dit even onder de kraan te houden zodat het nat en zacht wordt. Daarna is het ideaal om makkelijk te bekleden. Warm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Pureer de bananen, dadels en melk tot een glad mengsel. Dit kan in de keukenmachine of met een blender. Doe de melen, specerijen en zout in een mengkom. Roer hier de bananenpuree doorheen, zodat een stevig beslag ontstaat. Doe nu de baking soda met de citroen in een apart kommetje. Het mengsel zal gaan bruisen. Schenk dit bij het beslag en roer nog een keer goed door. De helft van het beslag bedek je de bodem van de cakevorm mee. Verdeel daar de helft van de bessen en frambozen over. Doe hier weer een laag beslag over en maak af met de rest van de bessen en frambozen. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.  Haal de cake uit zijn vorm en laat afkoelen. Snijd het daarna in 10-12 plakken en bewaar ze in de vriezer, zodat je regelmatig een stukje kunt nemen.

Wij vinden dit bananenbrood lekker fris en zomers. Voor een winterse versie kun je de frambozen/bessen vervangen door bijvoorbeeld cranberries of rozijnen en geraspte wortel en vervang dan de kaneel door koek/speculaaskruiden.

Klik voor meer gezonde tussendoortjes hier.