Eet jij weleens een curry? Dan weet je vast hoe het smaakt en heb je waarschijnlijk ook ervaren dat je volop kan variëren met een curry. Het woord ‘curry’ staat voor is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase keuken maar ook in veel andere Aziatische landen. Deze kokosrijst met prei en garnalen heeft wat weg van een curry door de gember en kerriepoeder. Wees vooral niet te zuinig met je kruiden, dit geeft juist een heerlijke smaak aan het gerecht. 

Ingrediënten voor 2 personen:

350 g prei

1 gele paprika

150 g champignons

1 teentje knoflook

1 kleine ui

150 g garnalen

100 ml kokosmelk

Bieslook naar smaak

2 cm verse gember of een theelepel gemberpoeder

1 theelepel currypoeder (of kerriepoeder)

125 g zilvervliesrijst

Handje cashewnoten, gehakt

Handje verse koriander, fijngesneden

Bereiden:

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de knoflook, ui en gember ongeveer 3 minuten aan. Voeg daarna de prei, paprika en de champignons toe en bak nog eens 3 minuten aan. Voeg dan de kokosmelk en de bieslook toe en laat het op een laag vuur gedurende 10 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de garnalen toe en verwarm nog 2 minuten. Serveer de rijst met de curry en garneer met de cashewnoten en koriander.

Met een curry kun je volop variëren. De garnalen zijn ook goed te vervangen door stukjes witvis of kipfilet. Wil je een vegetarische variant neem dan wat meer noten en champignons.

Gek op garnalen? Maak dan ook eens deze zoete aardappelsoep met garnalen.