Deze zomerse mexicaanse salade staat in 15 minuten bij jou op tafel. Makkelijk, gezond en heel snel klaar. Heerlijk om buiten in de tuin van te genieten. De salade bevat geen vlees, als vleesvervanger gebruiken we kidneybonen. Kidneybonen zijn een prima vervanger voor een dagje zonder vlees. Ze bevatten naast wat koolhydraten ook eiwitten en ijzer. Iets wat ook in vlees zit. 

Nodig voor 2 personen:

halve krop ijsbergsla

2 paprika’s (kleur maakt niet uit)

12 cherrytomaten

1/2 komkommer

1/2 rode ui

1/2 avocado

1 klein blikje mais

1 blik kidneybonen

half bakje verse blaadjes koriander

3 eetlepels limoen- of citroensap

1 theelepel sambal

2 handen tortillachips naturel

Bereiden:

Snijd de ijsbergsla fijn en spoel af in een vergiet en laat even staan. Snijd de rode ui fijn en zet even in een bakje met water (dit haalt de scherpte van de ui). Snijd de paprika’s en komkommer  en avocado in blokjes. Halveer de tomaten. Bak een grote schaal en doe hier de sla, paprika, komkommer, avocado, tomaten en ui in. Snijd de koriander fijn en meng samen met het limoensap en sambal in een kommetje. Schep dit door de salade. Doe de mais en kidneybonen in de vergiet en spoel goed af met water. Voeg dit bij de salade en schep nog een paar keer goed om. Breng de salade eventueel nog op smaak met extra peper en een klein beetje zout. Verkruimel er een handje tortillachips over en serveer de rest van de tortillachips erbij.

Voedingswaarde per persoon: 422 kcal, 15g vet, 16g eiwit, 44g koolhydraten, 20g vezels

Beviel een dagje zonder vlees jouw wel? Maak dan ook eens deze pastasalade zonder vlees.