Deze zomerse bowl met garnalen staat binnen 15 minuten op tafel. Dat is toch ideaal? Door het zeewier bevat de bowl veel jodium, door de avocado goede vetten en door de sojabonen eiwitten. Een perfecte, gezonde combinatie.

Ingredienten voor 2 flinke kommen:

100g zilvervliesrijst

bakje zeewiersalade

1/2 courgette geraspt

1/2 komkommer in partjes

bosje radijs in partjes

3 bosuitjes fijn gesneden

bakje sojaboontjes

200g roze garnalen

1/2 grote avocado in blokjes

sesamzaadjes

2 eetlepels sojasaus met minder zout

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat even staan. Maak alle groente zoals hierboven klaar. Pak twee kommen en schep de rijst erin. Leg hierop alle groenten verdeeld over de kom. Besprenkel met de sojasaus en de sesamzaadjes. Geniet.

Liever een vegetarische bowl? Maak dan deze aziatische bowl met tempeh.