Deze frisse zomerse salade met makreel, radijs en krieltjes is makkelijk, snel, lekker en gezond. Door de makreel krijg je de gezonde omega 3 vetzuren binnen. De sla, radijs en dressing maken de salade lekker fris. Dus een heerlijke maaltijd voor een zomerse avond. Het originele recept komt uit de allerhande. Wij pasten het aan met iets meer groenten, iets minder krieltjes en iets meer gezonde vetten.

Ingrediënten voor 2 personen:

300g krieltjes in de schil

2 eieren

2 kropjes babyromainsla

1 bosje radijs

10 kleine tomaatjes

1/2 komkommer

flinke hand verse bieslook

100g yoghurt

2 eetlepels water

scheutje olijfolie

1 gerookte makreel

Bereiden

Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Snijd ondertussen de harde onderkant van de slakropjes en snijd de sla in de lengte in repen. Snijd de radijs in kwarten. Halveer de tomaatjes en snijd de ongeschilde komkommer in schuine plakjes. Snijd de bieslook fijn. Doe ¾ van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel in een schaal. Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en verdeel de vis met een vork in stukken. Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.

Beviel dit recept met vis je goed? Maak dan ook eens deze makkelijke pasta met tonijn.