Deze makkelijke tonijnlasagne viel bij onze partners en kinderen goed in de smaak. Het originele recept vonden we in de Allerhande maar als diëtisten kunnen we het natuurlijk niet laten op het recept een tikkeltje gezonder te maken door een paar ingrediënten aan te passen en wat meer groente toe te voegen. Wij houden immers van heel veel groente. Uiteindelijk resulteerde dat in een ‘blijvertje’.  Wat ook makkelijk is aan dit recept je kan de lasagne de avond of ochtend van tevoren al klaar maken dan hoef je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven.

Ingrediënten voor 2 personen en 2 (kleine)kinderen

2 grote courgettes of 3 kleine

1 grote of 2 kleine prei

450g tuinerwten uit de diepvries

2 teentjes knoflook

1 bakje hüttenkäse

1 blikje tonijn in water

hand verse peterselie

8 volkoren lasagne bladen

1/2 zakje geraspte kaas

peper

zakje gemengde sla

kleine tomaatjes

1 komkommer

beetje olie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de courgette in blokjes. Doe een eetlepel olie in een wokpan en voeg de knoflook en groenten toen. Voeg na ongeveer 5 minuten de tuinerwten toe en laat staan totdat de tuinerwten zijn ontdooit. Giet ondertussen de tonijn af in een vergiet en snijd de peterselie fijn. Schep de hüttenkäse, tonijn en peterselie door het groente mengsel en maak op smaak met peper en een heel klein beetje zout.

Zet een ovenschaal klaar en schep hier een paar scheppen van het tonijnmengsel in tot de bodem bedekt is. Leg hierop 2-3 lasagnebladen (evt. doormidden) en schep daar weer een laag tonijnmengsel op. Ga door tot alles op is en sluit af met het tonijnmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal en zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de sla met gehalveerde tomaten, stukjes komkommer een eetlepel goede olijfolie en een beetje peper klaar. Serveer de salade met de lasagne.