Met het heerlijke weer van afgelopen weekend maakten wij deze makkelijke noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen. Het originele recept komt uit de Allerhande maar wij gaven er onze eigen draai aan.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g bloemkool

1½ el Fair ­T­ra­de Ori­gi­nal Thaise rodecurrypasta

2 eetlepels olie 

150g volkoren noedels

200 g Go-Tan whole wheat noodles

200 g gesneden ijsbergsla

1 gele paprika

1 courgette

1 limoen of limoensap

een paar takjes verse koriander

100g  gekookte garnalen of ongepelde gamba’s (zodat je rustiger leert eten :-))

3 eetlepels ongezouten pinda’s 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.

Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de courgette en snijd met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en de courgette toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.