Ben jij ook zo gek op sushi? Dan is deze makkelijke sushibowl perfect voor jou. Het voordeel van deze sushibowl is dat hij ontzettend snel klaar is en ook nog eens heel gezond. Met mooi weer een aanrader om lekker buiten in de tuin van te genieten. 

Wat heb je nodig voor 1 sushibowl:

-halve komkommer

-halve avocado

-100g verse zalm

-1/2 winterwortel of een klein zakje julienne wortel

-35g zilvervliesrijst

-2 bosuitjes

-eetlepel sesamzaadjes

-2 eetlepels sojasaus (minder zout)

Bereiden:

Snijd de zalm in blokjes en meng met de sojasaus. Laat dit even staan afgedekt in de koelkast. Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar. Als de rijst kookt snijd dan de komkommer door midden en verwijder het zacht gedeelte met een theelepel. Snijd de helften in plakjes. Snijd de avocado in blokjes en rasp de winterwortel. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Doe de rijst in een grote kom en voeg alle ingrediënten eraan toe. Bestrooi met de sesamzaadjes.  Eet smakelijk.

Deze sushibowl kun je eindeloos combineren. Vervang de zalm bijvoorbeeld door tonijn en de komkommer door sojaboontjes. Wil je een vegetarische variant dan kun je tofu gebruiken i.p.v. zalm. Wij vonden hiervoor een lekker recept voor je.