Deze shakshuka is een ideale maaltijd om dit weekend te maken. WAT shakshuka? Ja, shakshuka is een Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Verder kan je eindeloos variëren met groenten en kruiden. Eet het met (naan)brood, taco’s of een salade. Ook leuk om te weten in andere landen wordt shakshuka regelmatig als ontbijt gegeten en ook wij zien dit gerecht steeds vaker op de kaart van restaurants staan bij ontbijt of lunch. Ga jij dit gerecht toevoegen aan je favorieten??

Dit makkelijke recept komt van Chickslovefood

Men neme (voor 2 personen):
– 400 gram tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 rode paprika (geel of groen kan ook, als je wat meer kleur in je gerecht wilt)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 flinke hand peterselie
– 3-4 eieren (wij hadden samen genoeg aan 3 eieren, maar wil je er meer dan kan dat ook! Voor mijn part voeg je 6 eieren toe, it’s your party.)

En zo doe je het:
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Neem een redelijk diepe koekenpan of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui even.
– Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.
– Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.
– Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door. Proef vooral tussendoor, als je saus wat pittiger mag, voeg je meer kruiden toe. Is-ie te pittig? Compenseer dan met een theelepeltje suiker.
– And now… for the tricky part 
– Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in. Ik breek mijn eitjes eerst in een aparte kom, het ziet er namelijk heel leuk uit als al je dooiers heel blijven 🙂
– Herhaal deze stap voor je overige eieren.
– Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten pocheren. Controleer regelmatig.
– Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over je Shakshuka en serveer in de pan (staat leuk!).