Deze week is het de nationale week zonder vlees. Wij merken dat heel veel mensen het lastig vinden om een warme maaltijd te bereiden zonder vlees. Heel vaak bedenken we eerst wat voor vlees we gaan eten en daarna pas welke groente we daarbij doen. Wil je gezond(er) gaan eten dan is het verstandig dit om te gaan draaien. Bedenk eerst in welke groente je zin hebt en zoek daar een lekker recept bij. Wissel vlees af met vis en vegetarisch. Om je te laten ervaren dat vegetarisch eten super lekker is delen we vandaag deze heerlijke spitskoolstamppot met brie, walnoot en vegetarische balletjes met je.

Voor 4 personen heb je nodig:

1,2 kg kruimige aardappelen

800 g spitskool

200 ml melk

2 eetlepels kerriepoeder

2 rode uien

1 eetlepel olie

150 g brie

200 g vegetarische balletjes

1 eetlepel tijm

handje ongezouten walnoten

handje rozijnen

peper

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met licht gezouten water in 20 minuten gaar met het deksel op de pan.

Halveer de spitskool, verwijder de harde kern weg en snij de kool in reepjes. Verhit de melk samen met de kerrie en een snufje zout in een pan. Voeg de spitskool toe en stoof 10 minuten met het deksel op de pan.

Pel de uien, halveer en snij in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui circa 10 minuten op matig vuur. Voeg vervolgens de vegetarische balletjes toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg 3 eetlepels water  en wat peper toe, roer door en houd warm.

Snij de brie in kleine stukjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.

Giet de aardappelen af, voeg het spitskoolmengsel toe en stamp samen tot een grove stamppot. Schep de brie, tijm, noten en rozijnen door de stamppot.

Serveer de stamppot met de uienjus en vegetarische balletjes.

Bron: Lidl