Deze makkelijke lasagne maak je zonder pakjes en zakjes en zit boordevol vezels door de volkoren lasagne bladen en groente. Omdat de pompoen ‘verstopt’ is in de tomatensaus krijg je ongemerkt veel extra groente binnen. Het originele recept komt van I’am a foodie

Ingrediënten voor 4 personen:

200g volkoren lasagne bladen

1 flespompoen of 1 pak pompoenblokjes uit de diepvries

500g verse spinazie

1 blikje tomatenblokjes

1 doosje kastanjechampignons

1 grote ui

3 teentjes knoflook

1 bakje hüttenkäse

1 takje salie

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel paprikapoeder

50g pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in halve ringen van circa 2-3 centimeter. Leg de pompoenringen op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en oregano. Gebruik je pompoen uit de diepvries dan verdeel je de blokjes over de bakplaat en bestrooi met de kruiden.

Rooster de pompoen in de oven 20 minuten.

Ondertussen veeg je de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snipper de ui en knoflook. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook. Voeg na ongeveer 3 minuten bakken de spinazie toe en zet het vuur laag.

Haal de pompoen uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Haal de schil zo nodig van de pompoen en meng de pompoen samen met de tomatenblokjes in een hoge kom. Blend met een staafmixer of blender de pompoen tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en fijngesneden salie.

Vet een ovenschaal in en maak laagjes van het spinaziemengsel, de lasagnebladen en vervolgens de puree. Herhaal dit en eindig met een laag puree. Verdeel de hüttenkäse over de schaal en maak af met wat blaadjes salie. Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Verdeel de pijnboompitten over de lasagne.

Meer inspiratie nodig voor het avondeten. Klik hier voor meer recepten.